על גבי הקופסאות של היוזמה, מופיעים הסברים על מהי מוגבלות שכלית, במטרה להעלות את המודעות וההבנה בנושא. במהלך המיזם, השתתפו המשתתפים בסדנה שבה למדו על תהליך ייצור השוקולד ועל המאפיינים שלו. כך, הם תרמו תרומה משמעותית להצלחת הפרויקט והיו חלק בלתי נפרד מהחוויה הכוללת של יצירת השוקולד.
השוקולדים, במחיר 10 ש"ח לחפיסה, יוצעו למכירה לציבור הרחב בשורה של בתי עסק בעיר, וההכנסות ממכירתם יושקעו כתרומה לקהילה.
המיזם, תחת הכותרת "מתוק ושווה", מוקדש לזכרן של נויה דן ז"ל וסבתה, כרמלה דן ז"ל. נויה, נערה בת 13 על הרצף האוטיסטי בתפקוד גבוה מקיבוץ כיסופים, שהיתה ידועה בחיבתה לשוקולד, שהתה ב-7 באוקטובר אצל סבתה כרמלה בת ה-80 בקיבוץ ניר עוז, שם נרצחו באותה שבת.
שני שגיא, עו"ס תוכנית "סביבה תומכת": "כחלק מהתוכנית, אנחנו שואפים לשלב את החניכים בכל שלבי המיזם, תוך הדגשת חשיבות השוויון והשתתפות פעילה בקהילה. הפרויקט מדגים כיצד שיתוף פעולה עם בעלי צרכים מיוחדים יוצר ערך מוסף לכולם. אנו מאמינים שלכל אדם יש את הזכות והיכולת לתרום בדרכו הייחודית, ודרך הכנת השוקולד החניכים מפתחים תחושת מסוגלות ונתינה".
רועי אגסי, מדריך בצוות שיקום של האגף לשירותים חברתיים: "היופי במיזם הזה הוא לא רק בשוקולד, אלא באנשים המיוחדים שמאחורי היצירה, בסיפור שאנחנו מספרים, בשילוב הקהילה בפרויקט הזה ובחיבור לנויה ז"ל, שמאוד אהבה מתוק. חברי התוכנית שלנו יכלו מאוד להזדהות עמה".
יצוין כי בחודש המודעות אשתקד יזם האגף לשירותים חברתיים תערוכה, בה הציגו אמנים בוגרים בעלי מוגבלות שכלית את יצירותיהם תחת הכותרת "דרך העיניים שלי". התערוכה, שהוקדשה לזכרם של רות ואריק פרץ ז"ל, נערה בעלת צרכים מיוחדים ואביה שנרצחו במסיבת הנובה, הוצגה במתנ"ס טירת כרמל ובהמשך גם באוניברסיטת חיפה. במהלך חודש דצמבר תוצג התערוכה שוב, בבית ספר דגניה ע"ש עליזה ארבלי.